Ο υπέρτατος στόχος επετεύχθη. Το Τσάμπιονς Λιγκ θα μπει για πρώτη φορά στην τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Σίτι, χάρη στην υπέρ – ομάδα που «έχτισε» ο Γκουαρδιόλα.

Απεδείχθη στην πράξη, ότι ήταν ο πιο ικανός διεκδικητής του τίτλου και έμοιαζε ιδανικό να τον κατακτήσει, μαζί με αυτούς της Premier League και του FA Cup. Κοινώς να κάνει το «treble». Ο καλύτερος προπονητής που έχει γνωρίσει το ποδόσφαιρο το κατάφερε και αυτό. Το χρωστούσε πρωτίστως στον εαυτό του και μετά στους «Πολίτες».

Άπαντες εντός συλλόγου, επιθυμούσαν διακαώς να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης. Αρχικά για να βιώσουν πως είναι φτάνεις εκεί και ύστερα για να επισφραγιστεί αυτή η επιτυχημένη πορεία 13 ετών υπό την προεδρία του Σεΐχη Μανσούρ. Έχει «σαρώσει» τα πάντα εντός συνόρων. Ασυναγώνιστη στην Premier League, ρυθμίζει εκείνη την εξέλιξη του πρωταθλήματος.


 

Από τη στιγμή που με τον Πεπ στον πάγκο εξασφάλισε τη σταθερότητα στην Αγγλία, ζητούμενο πλέον ήταν η επέλαση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οποιοσδήποτε άλλος έχανε εκείνο τον τελικό στο Πόρτο το 2021 από την Τσέλσι, την ίδια ημέρα θα γινόταν παρελθόν. Θα έφευγε με το χαρακτηρισμό του «αποτυχημένου», άσχετα από το πόσα πρωταθλήματα ή κύπελλα είχε φέρει. Ο στόχος ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για καλό της Σίτι, ο Σεΐχης και οι σύμβουλοι του αντιλήφθηκαν ότι αυτό θα γινόταν μόνο με τον Γκουαρντιόλα. Και ο ίδιος έβαλε προσωπικό στόχο να το πετύχει. Φυσικά, το τρόπαιο αυτό καθ’ αυτό δεν το είχε ανάγκη. Το είχε ήδη πανηγυρίσει με τη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» το είχαν κάνει ξανά, είχαν γράψει τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση, υπήρχαν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Η Σίτι όμως ήταν δικό του «δημιούργημα», την «έφτιαξε» ο ίδιος. Εντόπισε ποδοσφαιριστές που θα εξυπηρετούσαν οποιοδήποτε πλάνο «γεννούσε» το ποδοσφαιρικό του μυαλό και φυσικά θα τους απογείωνε αγωνιστικά. Εγχείρημα ασύλληπτα δύσκολο.

Πως λοιπόν έχοντας δημιουργήσει ένα σύνολο, όπως κανείς άλλος δεν έχει κάνει στο παρελθόν, θα μπορούσε να νιώθει ικανοποιημένος με τον εαυτό του, χωρίς να έχει πετύχει τον υπέρτατο στόχο; Συνδυαστικά με την επιθυμία όλου του οργανισμού, ίσως να πιέστηκε ακόμη περισσότερο ή καλύτερα να ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η ιδέα στο κεφάλι του για να φέρει το Τσάμπιονς Λιγκ στο Μάντσεστερ.

Η ιστορία έγραψε. Ο «γάμος» Γκουαρδιόλα – Σίτι πέτυχε, έστω και με λίγη καθυστέρηση. Εάν δεν υπήρχε υπομονή, πίστη και εμπιστοσύνη στον Ισπανό, στο Μάντσεστερ δεν θα περιτυλίγονταν ποτέ από την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ.

Facebook Comments