Μιλώντας αρχικά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις τονίζοντας ότι “πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής στα χειρουργεία, είναι τεράστιο πρόβλημα, το αναγνωρίζω. Χρειαζόμαστε παραπάνω πόρους, χρησιμοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα είναι και διασώστες του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων”.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για “νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό και τον επόμενο χρόνο. Δέσμευσή μας ότι μπορεί να φτάσει τα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους. Θα περιλαμβάνει αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Οριζόντια και ανεξάρτητα από τις άλλες αυξήσεις. Θα είμαστε σε θέση, αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δώσουμε έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς”.

Facebook Comments