Η Περιφέρεια Αττικής ρίχνει «καμπάνες» έως και 30.000 ευρώ για παράνομη αφισοκόλληση και γενικότερα προεκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 30.000 ευρώ, επιβάλλονται «σε κόμματα που εμμένουν να παρανομούν αναρτώντας διαφημιστικές αφίσες, λάβαρα και πανό σε δρόμους του οδικού δικτύου της Αττικής αγνοώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως έχοντας πρώτα εξαντλήσει κάθε άλλο νόμιμο μέσο αλλά και κάθε περιθώριο επιείκειας που θα μπορούσε να δείξει, προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους έως 30.000 € στους ακόλουθους πολιτικούς σχηματισμούς: Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25, ΚΚΕ Μ-Λ και ΚΚΕ, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, 97 τεμάχια: 30.000 €
ΣΥΡΙΖΑ, 50 τεμάχια: 15.000 €
ΜΕΡΑ 25, 72 τεμάχια: 22.000 €
ΚΚΕ Μ-Λ ,60 τεμάχια: 18.000 €
ΚΚΕ, 40 τεμάχια: 12.000 €

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής, «για μια ακόμη φορά γίνεται στόχος το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, το οποίο έχει κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες αφίσες, που έχουν παράνομα τοποθετήσει συγκεκριμένα κόμματα και οργανώσεις για να προβάλλουν με τον παρωχημένο αυτόν τρόπο, προεκλογικές εκδηλώσεις, επιμένοντας να αγνοούν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει ρητά την αφισορύπανση. Εδώ και περίπου 3, 5 χρόνια δίνουμε αγώνα να διατηρούμε τους δρόμους της Αττικής μας καθαρούς και όπως έχουμε δεσμευθεί δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ασχημονεί εις βάρος της οδικής ασφάλειας και του περιβάλλοντος».

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Είναι ζήτημα ευθύνης και δημοκρατίας, ο έμπρακτος σεβασμός στη ζωή και στο περιβάλλον», τονίζει περιφερειάχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Facebook Comments