Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν χαρακτηριστική του τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, στην αυριανή της συνεδρίαση.

Η Wall Street κινήθηκε ανοδικά την ώρα που οι ασιατικές αγορές βρίσκονταν στο «κόκκινο» ενώ η Κίνα είχε πραγματοποιήσει μια ακόμα απογοητευτική συνεδρίαση με τις απώλειες να ξεπερνούν το 4,0%. Μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed, αναμένεται να πλήξει τις αναδυόμενες οικονομίες και αυτό έχει ήδη προεξοφληθεί εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά όπως δείχνει και η αγορά, ακόμα υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια για πιέσεις.

Πτώση κατέγραψε και ο δείκτης μεταβλητότητας VIX που έχει αποκτήσει μια σταθερά πτωτική πορεία. Παρόλα αυτά, η συμμετοχή των επενδυτών είναι ιδιαίτερα μικρή όπως αποκαλύπτουν και οι όγκοι συναλλαγών στο NYSE.

  • Ο Nowotny της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ΕΚΤ και εκτίμησε ότι μια επέκταση του QE είναι κατανοητή.
  • Κέρδη για το NZD μετά από τη δημοπρασία γαλακτοκομικών η οποία έδειξε άνοδο της τιμής για τρίτη συνεχόμενη φορά.
  • Σημαντικά κέρδη για το αργό πετρέλαιο μετά από την ανακοίνωση των αμερικανικών αποθεμάτων.
  • Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs, Hatzius, η Fed δεν αποκλείεται να μην αυξήσει επιτόκια μέσα στο 2015.
  • Νέα μείωση του πληθωρισμού αναμένεται στην Αμερική.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.953 Υψηλό: 1.982 Χαμηλό: 1.945 Κλείσιμο: 1.980

16 09 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης κινήθηκε έντονα ανοδικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τους επενδυτές να επιχειρούν να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις της αυριανής συνεδρίασης της Fed. Ο S&P 500, έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τεχνικό σχηματισμό ο οποίος αναμένουμε ότι όταν διασπαστεί, θα προκαλέσει μια έντονη ανοδική κίνηση. Η πιθανότερη κατεύθυνση της διάσπασης αλλά και η αιτιολογία της, μπορεί να αποσταλεί κατόπιν επικοινωνίας. Τεχνικά, έχουμε βραχυπρόθεσμη πλάγια κίνηση, με τους τεχνικούς δείκτες να έχουν ήδη εμφανίσει τις πρώτες θετικές ενδείξεις. Αναμένουμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.966                   1.982
1.960                   1.988
1.954                   1.996
1.945                   2.005

Facebook Comments