Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Deutsche Bank αλλά εκτιμά πως μετά το ισχυρό ράλι έχει έρθει η ώρα να πάρουν κάποιες ανάσες.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν σημειώσει μία εντυπωσιακή επίδοση από τις αρχές του έτους (περίπου 59% στους δείκτες FTSE/Athex και +10% στον ευρωπαϊκό δείκτη τραπεζών) και αυτό δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο, μετά από συνεχείς βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα, λόγω των επιτοκίων, τον αποτελεσματικό έλεγχο κόστους, τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και των επιπέδων κεφαλαίου, οδηγώντας σε σημαντικές αναβαθμίσεις των στόχων.

Ως αποτέλεσμα, η γερμανική τράπεζα βλέπει τώρα αποτιμήσεις που θα ήταν αδιανόητες μόλις πριν από λίγους μήνες, με τα P/E να βρίσκονται στο εύρος του 6-7x και τα P/TBV στο 0.6-0.8x για το 2024, με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων RoTE στο 9-12% (αν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με μεγάλο πλεόνασμα κεφαλαίου, επιτρέποντας την επανέναρξη των διανομών μερισμάτων μετά από πολλά χρόνια).

Ωστόσο, όπως τονίζει η Deutsche Bank οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν γίνει πιο ακριβές σε σχετικούς όρους, σε σύγκριση με άλλες πιθανές επιλογές στη Νότια Ευρώπη.

Έτσι υποβαθμίζει την Εθνική Τράπεζα, η οποία για πολύ καιρό ήταν η αγαπημένη της, σε σύσταση Hold καθώς και την Τράπεζα Πειραιώς σε σύσταση Hold επίσης.

Ωστόσο, αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 6,70 ευρώ από 6,15 ευρώ πριν και διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 3,00 ευρώ.

Παράλληλα διατηρεί τη σύσταση Buy για την Eurobank και για την Alpha Bank και αυξάνει τις τιμές στόχους στο 1,90 ευρώ από 1,70 ευρώ πριν και για τις δύο. Πλέον, η Alpha Bank παίρνει τη θέση του top pick της γερμανικής τράπεζας, λόγω των πιο φθηνών αποτιμήσεων και τα πιθανώς μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments