Η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Land Cruiser, ενός από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της παγκοσμίως, που έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε περισσότερες από 170 χώρες από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 72 χρόνια.

Το νέο μοντέλο, που έχει μήκος 4,92 μ. και μεταξόνιο 2.850 χιλιοστών, είναι βασισμένο στην πλατφόρμα GA-F της Toyota, έχοντας συνολική αύξηση της ακαμψίας του συνόλου πλαισίου-αμαξώματος κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Κινείται από ένα κινητήρα ντίζελ 2,8 λίτρων με 204 ίππους, που συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας από το 2025 το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και με μία εξηλεκτρισμένη έκδοση, που θα συνδυάζει το συγκεκριμένο κινητήρα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε εκδόσεις με 5 ή 7 θέσεις, ενώ ένα ενδιαφέρον σύστημα που τοποθετείται σ’ αυτό για πρώτη φορά, είναι μία αποσυνδεόμενη (με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό) αντιστρεπτική ράβδος εμπρός, για βελτίωση τον εκτός δρόμου δυνατοτήτων και της άνεσης σε ανώμαλα εδάφη.

Facebook Comments