“Ταύρος” για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Morgan Stanley, με κορυφαία επιλογή τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της για τις τράπεζες των αναδυόμενων αγορών.

Παράλληλα τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν το καλύτερο προφίλ ρίσκου-απόδοσης μεταξύ των τραπεζών που καλύπτει και αναμένει η υπεραπόδοσή τους να συνεχιστεί.

Η Morgan Stanley δίνει σύσταση overweight για την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα, με τιμή στόχο τα 4,40 ευρώ και τα 8,33 ευρώ, αντίστοιχα. Για τις Alpha Bank και Eurobank η σύσταση είναι equalweight με τιμή στόχο τα 2,11 ευρώ και τα 2,10 ευρώ, αντίστοιχα.

Από τις αρχές του έτους οι ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν υπεραποδώσει των υπόλοιπων τραπεζών των αναδυόμενων αγορών, με ράλι 72% και 37% αντίστοιχα.

Επίσης, από τις αρχές του έτους, οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει την υψηλότερη αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) με αναβαθμίσεις κατά 51% σε μέσο όρο, ακολουθούμενες από τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 28% και 20% αντίστοιχα.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, με τους αναλυτές της M.S. να αναμένουν αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους της τάξης του 44% το 2023 σε μέσο όρο.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments