Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στη Μακρόνησο και μίλησε για όσους βρέθηκαν εκεί, μετά τον εμφύλιο αλλά και στα χρόνια της χούντας. Σε ανάρτησή του, αναφέρεται πως βρέθηκε σε «αυτή την άνυδρη γη, οπου μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί», όπως αναφέρει.

«Για να «διορθωθούν» με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους», τονίζει ο κ. Κασσελάκης.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα. Επειδή στα σχολικά βιβλία η ελληνική Ιστορία τελειώνει το 1940. Εδώ λοιπόν, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε. Σ’ αυτή την άνυδρη γη μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί. Για να «διορθωθούν» με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους» αναφέρει επίσης ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Facebook Comments