Όπως έχει γίνει γνωστό, τον τελευταίο καιρό οι “ράμπο” της ΑΑΔΕ έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους, τους influencer και τα έσοδα που αυτοί αποκομίζουν από τη διαφήμιση ή την πώληση προϊόντων στα social media.

Πολλά από αυτά τα έσοδα είναι “μαύρα”, με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να αποκαλύπτει τις προηγούμενες μέρες ότι στην “τσιμπίδα” των Αρχών πιάστηκε influencer, που φοροδιέφευγε συστηματικά, και ο οποίος έκανε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η εφημερίδα Espresso υποστήριξε ότι ο εν λόγω influencer είναι ο Σάκης Τανιμανίδης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα “φωτιά”, τα τελευταία τρία χρόνια ο επιχειρηματίας και παρουσιαστής φέρεται να μην δήλωνε τα χρήματα που έπαιρνε από εταιρείες για την πώληση ή την προώθηση διαφημιστικών προϊόντων στον λογαριασμό του στο instagram που διαθέτει πάνω από 950.000 followers.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Σάκης Τανιμανίδης, που χρεώνει από 5.000 έως 8.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση, φέρεται να έσπευσε να κάνει ρύθμιση οφειλών στην εφορία, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και για τη δραστηριότητά του πριν το 2020.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έσπευσε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προκειμένου να ρωτήσει τον Σάκη Τανιμανίδη για το επίμαχο δημοσίευμα, καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε μαζί με τη σύζυγό του, Χριστίνα Μπόμπα από το Λονδίνο όπου είχαν ταξιδέψει.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, o παρουσιαστής του Dragon Den όχι μόνο προσπάθησε να αποφύγει τις κάμερες αλλά ζήτησε από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου να τον φυγαδεύσει μαζί με τη σύζυγό του από άλλη πύλη.

Πηγή: TheToc.gr

Facebook Comments