Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να βουλιάζει δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο. Μικρότερες διαρροές παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση προς τη Ν.Δ. (3,4%) και τα μικρότερα κόμματα (4,9%), ενώ στον αντίποδα είναι πολύ περιορισμένες οι εισροές που έχει από άλλους χώρους, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι αρνητικό για την Κουμουνδούρου.

Ενδεικτικό των εξελίξεων που προδιαγράφονται στον ορίζοντα είναι ότι μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη του περασμένου Ιουνίου μόνο το 43,2% θεωρούν ότι εκφράζονται από τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος. Ενώ μεταξύ αυτών που παραμένουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 69,7% δικαιώνει τη νέα ηγεσία. Εκείνο, ωστόσο, που φαίνεται να κάνει ακόμη πιο δυσχερή τη θέση της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη είναι ακόμη χειρότερα από τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ανάκαμψη της αρνητικής εικόνας που έχουν στην κοινή γνώμη η Κουμουνδούρου και ο νέος επικεφαλής της.

galop-1
galop-2

Εντονη αμφισβήτηση

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος, μακράν πίσω από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και χαμηλότερα από τους κυρίους Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα. Επιπλέον, υπερτερούν ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που αμφισβητούν τη βασική του διακήρυξη ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε τον θώκο του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

galop-4

Facebook Comments