Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου εν όψει των ευρωκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Καθιερώνουμε για όποιον το επιθυμεί εντός και εκτός Ελλάδας την επιστολική ψήφο» ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ιστορική τομή και γενναία θεσμική μεταρρύθμιση», κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη και είναι καιρός να ισχύσει στη χώρα μας».

Η θέσπισή της – όπως είπε – είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή και στην αδράνεια των πολιτών γιατί όσον αφορά το εξωτερικό δεν θα υπάρχει η ανάγκη να οργανώσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. «Κάθε απόδημος που θα είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει από το σπίτι του και με ολες τις δικλίδες ασφαλείας» πρόσθεσε.

Παράλληλα η ίδια δυνατότητα θα δοθεί και στους πολίτες εντός Ελλάδος. «Αναφέρομαι σε πολλές κατηγορίες για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη, όπως είναι οι υπερήλικες, τα ΑμεΑ, οι φοιτητές και εργαζόμενοι. Ολοι αυτοί θα μπορούν εφόσον το επιλέξουν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο» τόνισε.

Facebook Comments