Μία πολύ απαιτητική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με δύο ήττες για τον Παναθηναϊκό. Με δύο πολύ σημαντικές «συνέπειες».

Αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και υποχώρηση στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Η μεν πρόκριση στο Conference League ήταν εφικτή, έως και εξασφαλισμένη. Το μέγεθος και η κατάσταση της Μακάμπι Χάιφα έμοιαζε ιδανική συνθήκη. Το «τριφύλλι» προκρινόταν ακόμη και με ισοπαλία στην τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι σε μία ομάδα «ξεσπιτωμένη» και σαφώς επηρεασμένη από την εμπόλεμη κατάσταση πίσω στο Ισραήλ. Στην Ευρώπη όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Τα ατομικά λάθη κοστίζουν και πολύ. Οι ομάδες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, οι κινήσεις είναι απρόβλεπτες οπότε η συγκέντρωση παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ίσως ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής φάνηκε να μην ήταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο απαιτούταν για έναν τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Μία ομάδα χωρίς αγωνιστικό ρυθμό όπως η Μακάμπι «χτύπησε» στις αδυναμίες και εκμεταλλεύθηκε το κακό φεγγάρι των πράσινων.

Ακόμη πιο επηρεασμένοι φάνηκαν στο παιχνίδι του Περιστερίου. Σαφώς και δεν δικαιολογούνται τόσα λάθη, όμως ένας απρόσμενος αποκλεισμός σε «ρίχνει» ψυχολογικά. Ο Ατρόμητος ήταν ένας αντίπαλος με τα πάνω του και τα κάτω του, οπότε ήταν εξαρχής δύσκολη αποστολή με παγίδες για το «τριφύλλι». Αυτό αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ατομικά λάθη από την άμυνα οδήγησαν στο τελικό 3-1.

Το θετικό μέσα στα αρνητικά αποτελέσματα είναι ότι το ντεφορμάρισμα φυσιολογικά θα ερχόταν. Όπως φέτος, έτσι και πέρυσι ο Παναθηναϊκός πέρασε αυτή την περίοδο με αποτελέσματα που ναι μεν έδωσαν την ευκαιρία στους υπόλοιπους να τον πλησιάσουν, κατάλαβε δε ότι η διεκδίκηση του τίτλου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όσο πιο γρήγορα συνέλθει τόσο το καλύτερο για εκείνον, διότι θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός και ώριμος.

Facebook Comments