Τη δεύτερη μόλις αγωνιστική της νέας χρονιάς ο πρωτοπόρος της Super League άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην πρώτη θέση και ο ΠΑΟΚ έπεσε στην τρίτη, ισόβαθμος με τη δεύτερη ΑΕΚ.

Τα ντέρμπι είναι αυτά που θα κρίνουν την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας πριν τα play – off. Έτσι έγινε στην 17η αγωνιστική μετά το πέρας των δύο πολύ μεγάλων ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ και Άρη – ΠΑΟΚ. Σε συνδυασμό με τη δύσκολη, πλην όμως πειστική νίκη του Παναθηναϊκού.

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ήταν σαφώς η νίκη της Ένωσης στο Φάληρο, διότι είχε διττή σημασία. Πρώτον ανέβασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, που υπερτερεί στην ισοβαθμία του ΠΑΟΚ και δεύτερον απομάκρυνε τον Ολυμπιακό από τις πρώτες θέσεις. Στο -8 πλέον από την πρώτη θέση.

Σπουδαία ήταν και η νίκη του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, για να εδραιωθεί πια στην πρώτη πεντάδα, αλλά και για να προσγειώσει τον Δικέφαλο του Βορρά στην πραγματικότητα. Διότι φυσιολογικά πετούσε στα σύννεφα μετά τις ισοπεδωτικές εμφανίσεις του. Το γράφαμε και στο προηγούμενο θέμα της στήλης μας, ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη φόρα από την ευρωπαϊκή πορεία, όμως στην Ελλάδα με τα συνεχόμενα ντέρμπι θα περιπλέξουν τα πράγματα.

Ο Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό έκανε το δύο στα δύο με έναν αξιόλογο αντίπαλο. Η νίκη επί του Παναιτωλικού αποτέλεσε ένα μικρότερης δυσκολίας τεστ με προδιαγραφές ντέρμπι αφού, οι Αγρινιώτες έπαιξαν στα ίσια το παιχνίδι και δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους. Κάπως έτσι θα είναι και τα ντέρμπι, με τον Τούρκο προπονητή πάντως να κάνει εξαιρετική διαχείριση του αγώνα με καθοριστικές αλλαγές.

Ακολουθούν οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτές θα επηρεάσουν τις ομάδες και μένει να φανεί πόσο συγκεντρωμένες θα μείνουν στη μάχη του πρωταθλήματος. Αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ρίξει την ψυχολογία σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, όπου δεν υπάρχει χρόνος για ανασυγκρότηση.

Ουδείς δείχνει ικανός να ξεφύγει από τους ανταγωνιστές του και πλέον οι ισορροπίες θα αλλάζουν κάθε Κυριακή. Όλοι έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, έχουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και φαίνεται ότι όποιος μείνει όρθιος μέχρι το τέλος θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής. Όχι αυτός που θα είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους.

Facebook Comments