Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει φέρει «αναταράξεις» αλλά και για την Υγεία μίλησε  ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών για το εν λόγω νομοσχέδιο είχε αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις».

«Θα αποδείξουμε στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. (…) Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι δεν αποφάσισε αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου. Διευκρίνισε ακόμη ότι «ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι πλέον και στους δύο γονείς». «Το ν/σ είναι ισορροπημένο και ενώνει την Ελλάδα με χώρες της Δύσης» υπογράμμισε ο υπουργός. Για τη στάση αναμονής από το ΠΑΣΟΚ και την κριτική από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε: «Ντροπιαστική η δήλωση βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ».




Facebook Comments