Την σταθερή κυριαρχία της ΝΔ – που φτάνει στο 39% στην εκτίμηση ψήφου – επαναβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, η μέτρηση επιβεβαιώνει ότι μετά από την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τις εξηγήσεις που έδωσε για τον γάμο ομοφύλων, η υποστήριξη από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης διευρύνθηκε, ενώ το κυβερνών συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη συσπείρωση, γύρω στο 78%, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει απώλειες απο το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.




Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε στο 33,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10%, το ΚΚΕ στο 8%, η Ελληνική Λύση στο 5,8%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 «έγραψαν» 2%. Όπως είπε ο κ. Γεράκης, αυτό σημαίνει ότι η εκτίμηση ψήφου είναι στο 39% για τη ΝΔ, στο 15% για το ΠΑΣΟΚ, στο 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 9,5%-10% για το ΚΚΕ και 7% για την Ελληνική Λύση.

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους στηρίζουν την επιστολική ψήφο, ενώ το «ναι» στον γάμο ομοφύλων έφτασε το 57,8%. Ωστόσο, με το δικαίωμα στην υιοθεσία συμφωνούν μόνον οι τέσσερις στους δέκα, παρά το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα απαντούν ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ευρώματα της έρευνας, η ΝΔ δεν καταγράφει απώλειες λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα για τα οποία πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, είναι – όπως όλο το τελευταίο διάστημα – η ακρίβεια, η Υγεία και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

dhmoskophsh-1
dhmoskophsh-2_
dhmoskophsh-3_
dhmoskophsh-4_
dhmoskophsh-5_
dhmoskophsh-6_
dhmoskophsh-7_
dhmoskophsh-8_
dhmoskophsh-9_
dhmoskophsh-10_
dhmoskophsh-11_

Facebook Comments