Σε καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova δεν έχει εισέλθει η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
“Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της”, τονίζεται στην εταιρική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυκλοφορούσε ως πληροφορία, ότι δηλαδή οι μέτοχοι της NOVA έχουν θέσει προς πώληση τη συμμετοχή τους στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο. Άλλωστε εκτός από τη φημολογία για τη ΔΕΗ, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν πληροφορίες περί βολιδοσκόπησης του επενδυτικού fund του Άμπου Ντάμπι. Σημειωτέον ότι ο βασικός μέτοχος της NOVA ο όμιλος United είχε έρθει σε συμφωνία και πούλησε στην TAWAL θυγατρική του STC Group από τη Σαουδική Αραβία τους πύργους κινητής τηλεφωνίας σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, σημαντικό ρόλο στην απόφαση να τεθεί προς πώληση η NOVA φέρεται να έχουν παίξει και οι προβληματικές σχέσεις μεταξύ της BC Partners με το Σέρβο μεγαλομέτοχο του μητρικού ομίλου United Ντράγκαν Σόλακ, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο εντάσεων σε διάφορα επίπεδα.
Ως γνωστόν η United είχε αποκτήσει την πρώην Wind έναντι τιμήματος 980 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο μαζί με τη απόκτηση της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA ανήλθε στα επίπεδα του 1,1 δις. ευρώ.
Facebook Comments