Την πώληση του συνολικού ποσοστού (27%) που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε το ΔΣ του ΤΧΣ στην έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Tο βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, στις 10 το πρωί και ήδη η προσφορά έχει υπερκαλυφθεί κατά 2,5 φορές, με το ενδιαφέρον να καταγράφεται έντονο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.




Με ανακοίνωσή του το ΤΧΣ επιβεβαίωσε την Κυριακή τη διάθεση του 22% (275.080.789 μετοχές) με δυνατότητα επέκτασης στο 27% (62.518.361 μετοχές) -εφόσον επαληθευτούν οι προσδοκίες για σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς.

Το εύρος των τιμών προσφοράς διαμορφώνεται μεταξύ 3,70 ευρώ (μέση τιμή κλεισίματος εξαμήνου) και 4 ευρώ (κλείσιμο Παρασκευής), όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Θυμίζεται ότι η μέθοδος της δημόσιας προσφοράς -η οποία εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της Εθνικής- έχει ως αποτέλεσμα την πώληση των μετοχών του ΤΧΣ με discount.

Αναμένεται συνεπώς η παράλληλη διαδικασία του book building να ολοκληρωθεί με μεγάλη υπερκάλυψη από τους επενδυτές, σηματοδοτώντας την συνεχώς ανανεούμενη εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις της και δη των τραπεζών, τονίζει το Ταμείο.

Η πώληση του 27% υπαγορεύθηκε, με βάση τις ίδιες πηγές, από την ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται από την πλευρά ισχυρών ξένων επενδυτών, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να τοποθετήσουν σημαντικά κεφάλαια στην τράπεζα.

Facebook Comments