Καθολικοί, αγγλικανιστές, πρωτεστάντες γιόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εορτές της εκκλησίας καθώς σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας ζωής μέσα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Σε αυτή τη γιορτή, σε αυτή τη λειτουργία ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση του καρκίνου. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης την κρίνουν ως τη σημαντικότερη μέχρι τώρα. Στις 10:41 τοπική ώρα εμφανίστηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ με τησύζυγό του βασίλισσα Καμίλα. Ιδιαίτερα χαμογελαστός, χαιρέτησε – από μακριά – τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.Δύο μόλις λεπτά πριν από το βασιλικό ζεύγος είχαν φτάσει τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Όμως σε αυτή την εμφάνιση δεν ήταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα παιδιά τους. Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, αποφάσισαν να περάσουν την ημέρα αυτή οικογενειακά καθώς η Κέιτ συνεχίζει τη δική της θεραπεία με τον καρκίνο. Το BBC αναφέρει πάντως ότι η σημερινή εμφάνιση του βασιλιά δεν σημαίνει επάνοδο στα καθήκοντά του αλλά ενώ πρώτο προσεκτικό βήμα στο δημόσιο βίο. Να επισημανθεί, ότι μετά το πέρας της λειτουργίας ο βασιλιάς Κάρολος στάθηκε για αρκετή ώρα ώστε να σφίξει το χέρι με τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο Ουίνσορ κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τη χώρα. Όμως η αγγλικανική εκκλησία, της οποίας ο βασιλιάς Κάρολος είναι επικεφαλής, περνάει μια ακόμα κρίση.

Πηγή και φωτό: https://www.dw.com/

Facebook Comments