Στο Εφετείο μετήχθη η πρώην δικαστικός, Αντωνία Ηλία, καταδικασμένη ως μία εκ των θεωρούμενων πρωταγωνιστών του αποκαλούμενου “παραδικαστικού” κυκλώματος η οποία από χθες το βράδυ βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών μετά από 19 χρόνια φυγοδικίας .

Συνοδεία αστυνομικών έφθασε χθες το βράδυ με αεροπλάνο από την Βρετανία στο Ελευθέριος Βενιζέλος και παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές .

Η Αντωνία Ηλία οδηγήθηκε σήμερα αρχικά στον εισαγγελέα Εκδόσεων για την διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από την χώρα μας και ακολούθως ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Η Αντωνία Ηλία αμέσως μετά την έκδοση του φυλακιστηρίου θα οδηγηθεί στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Η πρώην δικαστικός καταδικάστηκε αμετάκλητα το 2022 με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 13 ετών για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Η ίδια αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που την καταδίκασε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

H υπόθεση διαφθοράς εντός του δικαστικού σώματος που αποκαλύφθηκε το 2005 , έφθασε στο ακροατήριο με κατηγορούμενους , δικαστές , δικηγόρους, έναν κληρικό και άλλα πρόσωπα , οι οποίοι αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα , θεωρήθηκαν μέλη κυκλώματος που έναντι αμοιβής εξασφάλιζε ευνοϊκές αποφάσεις σε κατηγορουμένους . Στην πορεία η πλειονότητα των κατηγορουμένων αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χθεσινή ήταν η έκτη φορά που αστυνομικό κλιμάκιο ταξίδεψε στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα τη φυγόποινη πρώην ανακρίτρια. Τις προηγούμενες πέντε φορές η πρώην δικαστικός είχε πετύχει να μην εκδοθεί επικαλούμενη προβλήματα υγείας είτε διατυπώνοντας αντιρρήσεις στην διαδικασία έκδοσης της.

Έτσι χθες , όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην Βρετανία ταξίδεψε μαζί με δύο αστυνομικούς και γιατρός , καθώς η φυγόποινη πρώην δικαστής φέρεται να είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Βρετανικής πρωτεύουσας. Η έκδοση ωστόσο ολοκληρώθηκε καθώς το νοσοκομείο προχώρησε σε χορήγηση εξιτηρίου οπότε το κλιμάκιο από την Ελλάδα την παρέλαβε και οδήγησε στο αεροδρόμιο.

Facebook Comments