Ισχυρό προβάδισμα – παρά τις απώλειες – διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, προσεγγίζοντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αφού η εταιρεία εκτιμά σε αυτή τη συγκυρία το ποσοστό της από το 29% ως το 33%. Το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση, με άνω όριο το 14%, τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ως και στο 16%.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας: 
Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας.  Πάντως, ημεγάλη πλειοψηφία – το 57% – δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με παραίτηση Μητσοτάκη και διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% – προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 75% δεν έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει προσπάθειας συγκάλυψης της τραγωδίας των  Τεμπών ακόμα και μετά από τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ το 49% – με άνοδο 9 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο – δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Δείτε την έρευνα: 

02
03
04
05
06

Facebook Comments