Η ΝΔ φαίνεται πως κατορθώνει να επιτύχει τον σκοπό της για τις ευρωεκλογές, ήτοι να ξεπεράσει το 33%. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα ποσοστά που συγκέντρωσε η εταιρεία Marc σε νέα της δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα πιάνει το 33,4% των ερωτηθέντων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε δεύτερη θέση με ποσοστό 14,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,4% και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι πολίτες που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο γκάλοπ για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%). Όσο για την κομματική τους προέλευση, δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει ΝΔ σε ποσοστό 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ΠΑΣΟΚ (16,7%). Αυτό το στοιχείο δείχνει πως η κρίσιμη μάχη θα δοθεί ξανά, για την επικράτηση στον χώρο του Κέντρου.

Δημοσκόπηση της Marc για τις ευρωεκλογές: Ξεπερνά τον πήχη του 33% η ΝΔ  – Προβάδισμα άνω των 18 μονάδων

Πτωτικά δείχνει να κινείται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζεται να έχει χάσει 4 μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και όχι μόνο αυτό. Εάν δεν σταματήσει η ανοδική τάση της “Ελληνικής Λύσης” το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση.

Πέμπτος σε δημοφιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ερώτηση στη δημοσκόπηση της Marc για το “Πρώτο Θέμα” για το ποιον εμπιστεύονται στο “τιμόνι” της χώρας οι πολίτες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37,6% το Στέφανο Κασσελάκη με μεγάλη διαφορά 10,3% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7% ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%

Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ξανά πρώτος με ποσοστό 42,3% δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 33,6% τέταρτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27% πέμπτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,9% και έκτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 25,9%

Marc

Facebook Comments