Το 2024 η αυξημένη ανησυχία για την ακρίβεια θα περιμέναμε να παρέμβαινε στον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν οι Έλληνες. Όμως το Ελληνικό πνεύμα δε φαίνεται να επηρεάζεται από αυτό.

Ποιοι είναι οι τρόποι διασκέδασης που επιλέγουν;

Παρά την κρίση η διασκέδαση παραμένει σημαντική για τη ευεξία τους και δεν την θυσιάζουν. Έχουν γίνει εφευρετικοί ώστε να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν πολλά.

Εκτός από τις διάφορες καφετέριες και τα εστιατόρια τα οποία επισκέπτονται συχνά, παρευρίσκονται σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ εμφανίζουν τρομερό ενδιαφέρον για το θέατρο, το σινεμά αλλά και τις συναυλίες. Υψηλά στις προτιμήσεις τους είναι και οι εκδρομές τόσο εγχώρια όσο και σε οικονομικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν γίνει εξίσου μέρος της καθημερινότητας τους μιας και όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ασχολείται ενεργά με την υγεία του αλλά και τη σωματική του κατάσταση.

Πολλοί είναι και εκείνοι οι οποίοι θα μαζευτούν με φίλους στο σπίτι παίζοντας επιτραπέζια ή παρακολουθώντας κάποια ταινία. Το φαινόμενο αυτό βέβαια έχει μειωθεί αισθητά από τη λεγόμενη «μετά-covid εποχή».

Η οικονομική πίεση σε συνδυασμό με την πανδημία του covid είχε κάνει τη διασκέδαση στο σπίτι προτεραιότητα για τουλάχιστον 7 στους 10 Έλληνες. Με βάση όμως ερευνών η ανάκαμψη ήρθε το 2024 όπως ακριβώς αναμενόταν.

Έλληνες και νυχτερινά κέντρα: ένας έρωτας μεγάλος

Γκάζι και Ιερά Οδός, Πειραιώς… αγαπημένοι δρόμοι οι οποίοι είναι κάθε βράδυ γεμάτοι κόσμο. Μπαρ, κλαμπ και φυσικά μπουζούκια σφύζουν από ζωή με ανθρώπους που χαίρονται την κάθε στιγμή.

Εκμεταλλευόμενοι τις εξόδους τους διασκεδάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο με ό,τι οικονομία έχουν καταφέρει να κάνουν. Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς θυμίζει παλαιότερες εποχές, τότε που τα μπουζούκια ήταν η νούμερο ένα επιλογή και λειτουργούσαν καθημερινά. Και στην πραγματικότητα ενώ όλα έχουν αλλάξει από τότε, κάποια πράγματα παραμένουν απαράμιλλα ίδια.

Το καλοκαίρι όλοι μετακινούνται στα μαγαζιά της παραλιακής για να ζήσουν την περίοδο αυτή στο έπακρο. Ό,τι θέλετε να μάθετε για τα νυχτερινά κέντρα της ΑΘήνας μπορείτε να το βρείτε στο Out Now!

Διάσημοι οι Έλληνες και σε καλλιτέχνες του εξωτερικού

Ο Parov Stelar είναι ένας Αυστριακός μουσικός και παραγωγός, ο οποίος ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα στην Ελλάδα, τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη χώρα αλλά και για τον τρόπο που διασκεδάζουν οι κάτοικοί της. Συγκεκριμένα έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι ο κόσμος στην Ελλάδα ξέρει να χορεύει, να διασκεδάζει και να περνάει καλά. Είναι οι άνθρωποι που εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς συστολές και ζουν τη στιγμή λες και δεν τους βλέπει κανένας.

Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή αντικατοπτρίζει απόλυτα την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και του τρόπου διασκέδασης τους… και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό!

Ξέρουν εν τέλη οι Έλληνες να διασκεδάζουν;

Οι Έλληνες είναι ένας λαός που βάζει σε προτεραιότητα την «καλοπέραση» του και θα κάνει όσους συμβιβασμούς γίνεται σε άλλους τομείς ώστε να μη χάσει αυτό το κομμάτι του. Για αυτό ξέρουν να διασκεδάζουν με την καρδιά τους! Εσείς όμως τι πιστεύετε;

Facebook Comments