Η εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων», για τους 63 αριστούχους απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μπροστά για την παιδεία της Eurobank, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

22.572 ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, υλοποιείται από την Eurobank, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια, έχοντας διαθέσει από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €21 εκατομμύρια. Για το σχολικό έτος 2022 – 2023 βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα Λύκεια της χώρας. Η βράβευση των 63 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργου Π. Ζανιά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία και σύσσωμης της Διοίκησης της Τράπεζας.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η Eurobank φέτος επεκτείνει, αναβαθμίζει και διευρύνει το Μπροστά για την Παιδεία, προσθέτοντας νέες, σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εμπειρία και την αγορά εργασίας, με κοινό παρονομαστή τις αξίες της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης. Στο πλαίσιο της ευρύτερης πλέον πρωτοβουλίας Μπροστά για την Παιδεία, η Eurobank χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) «Digital Transformation», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), το οποίο προωθεί την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Στο ίδιο πλαίσιο, προσφέρεται, παράλληλα, η δυνατότητα στους 10 αποφοίτους του «Digital Transformation» με την υψηλότερη απόδοση, να εργαστούν στην Τράπεζα. Ταυτόχρονα, η Eurobank χρηματοδοτεί την καινοτόμα πλατφόρμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας mprostagiatinpaideia.gr, με εκπαιδευτικό υλικό σε πληθώρα αντικειμένων, πιστοποιήσεις σε τεχνολογίες αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην Τράπεζα και σε άλλους μεγάλους οργανισμούς.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς, δήλωσε: «Εδώ και δύο δεκαετίες η Eurobank στηρίζει το Μπροστά για την Παιδεία και την προσήλωση στη γνώση, την επίμονη προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, έχοντας επιβραβεύσει, πρωτίστως ηθικά, συνολικά 22.572 νέους ανθρώπους που αρίστευσαν εισερχόμενοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ανοίγοντας δυναμικά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τους. Η κοινωνία μας χρειάζεται καλούς επιστήμονες και επιχειρηματίες αλλά, κυρίως, άξιους και ικανούς ανθρώπους που θα στηρίζουν την προσπάθεια για συλλογική ευημερία. H δέσμευση στη συλλογική ευημερία διέπει και όλες τις κοινωνικές δράσεις της Eurobank στις οποίες το Μπροστά για την Παιδεία έχει, διαχρονικά, ξεχωριστή θέση. Φέτος, το Πρόγραμμα εξελίσσεται και ενδυναμώνεται με νέες πρωτοβουλίες που απαντούν σε σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες, στοχεύοντας στην επιβράβευση, την εξειδίκευση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Δεσμευόμαστε πως θα εξελίσσουμε διαρκώς τις δράσεις μας με σταθερή επιδίωξη την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στη γνώση για όλες και όλους τους νέους που θέλουν να πάνε μπροστά.».

Facebook Comments