Τα Athens Literary Salons επιστρέφουν στο This is Athens – City Festival. Η καταξιωμένη ομάδα του Athens Insider μας ταξιδεύει στην Αθήνα με τους συγγραφείς των οποίων τα βιβλία διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

Αστέρια της παγκόσμιας λογοτεχνίας μοιράζονται τις σκέψεις τους με ένα ενεργό και αφοσιωμένο κοινό για να προβληματιστούν για τις ζωές και τους έρωτές τους στην Ελλάδα, καθιερώνοντας ένα υψηλό πνευματικό σημείο αναφοράς για το TiACF.

Το Athens Insider είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει μια συναρπαστική σειρά ομιλητών στο Athens Literary Salon στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival στο Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα. Το λογοτεχνικό πάνελ θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων –συντήρηση, ιστορία, ποίηση και ελληνική λαϊκή μουσική– ενώ θα υποστηρίξει τη βαθιά τους σχέση με την Ελλάδα.

Ο Βρετανός συγγραφέας και παθιασμένος οικολόγος Τζούλιαν Χόφμαν θα συνομιλήσει με την καταξιωμένη συγγραφέα και ανθρωπολόγο Σόφκα Ζινόβιεφ στις 18:00, ενώ ο ποιητής και μεταφραστής Τζόσουα Μπάρλεϊ βουτά στην αιωνόβια προφορική παράδοση του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και μιλά με βραβευμένη βιογράφο και επιμελήτρια. Ian Collins στις 19:30. Οι δύο συζητήσεις θα διανθιστούν με μια οινογευσία ευγενική προσφορά του Wines of Athens.

Στην πρώτη συζήτηση, ο συγγραφέας και οικολόγος Τζούλιαν Χόφμαν, ο προεπιλεγμένος κατάλογος του Wainwright, του οποίου το Irreplaceable The Fight to Save Our Wild Places είναι ένα παθιασμένο και λυρικό έργο ρεπορτάζ και υπεράσπισης, πιέζει την ανάγκη να υποστηριχθούν τρελά έργα για να επαναφέρουμε την ποικιλομορφία της ζωής.

Ως συγγραφέας, φέρνει ένα λυρικό μάτι σε αυτόν τον κόσμο της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και της θρυλικής κληρονομιάς. Ως ακτιβιστής, ισχυρίζεται ότι «δεν είναι σε τυφλή αντίθεση με την πρόοδο, αλλά σε αντίθεση με την τυφλή πρόοδο». Ο Τζούλιαν Χόφμαν μιλά στη συγγραφέα και ανθρωπολόγο Σόφκα Ζινόβιεφ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά από τις 18:00 έως τις 19:00.

Στη δεύτερη εκδήλωση συμμετέχει ο βραβευμένος συγγραφέας Joshua Barley, του οποίου το τελευταίο βιβλίο Greek Folk Songs φέρνει τα τραγούδια στο αγγλικό αναγνωστικό κοινό για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, αποτυπώνοντας τον λυρισμό του Έλληνα στον σύγχρονο αγγλικό στίχο.

Τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια – τα Δημοτικά Τραγούδια – είναι τραγούδια της ελληνικής υπαίθρου, από νησιωτικές πόλεις μέχρι ορεινά χωριά. Έχουν περάσει από γενιά σε γενιά σε μια μακραίωνη προφορική παράδοση, που διαρκεί μέχρι σήμερα. Είναι τραγούδια κάθε πτυχής της παλιάς ελληνικής ζωής: από ερωτικά τραγούδια και μπαλάντες, μέχρι θρήνους για τους νεκρούς, μέχρι τραγούδια ταξιδιών και ληστών. Γραμμένο στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, είναι τα πρώτα έργα της νεοελληνικής ποίησης, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης γλώσσας και λογοτεχνίας της χώρας. Ακόμα γνωστοί και τραγουδισμένοι σήμερα, είναι ο Όμηρος της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Joshua Barley μιλά στον Ian Collins, βραβευμένο με Runciman βιογράφο και επιμελητή.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 19:30 έως τις 20:30.

Facebook Comments