Η έβδομη κούπα της Ευρωλίγκα έγινε πραγματικότητα. Το έβδομο «αστέρι» θα κοσμεί τη φανέλα του Παναθηναϊκού που ανέβηκε ως την κορυφή της Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία του. Και πέρασε μέσα από μία δύσκολη διαδρομή για να φτάσει ως εκεί.

Ήταν το φινάλε της περασμένης σεζόν όταν ο Παναθηναϊκός τερμάτιζε στην 17η θέση της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης, μπροστά σε μόλις 2.000 φίλους του. Τόσοι είχαν τη δύναμη να πάνε στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα.

Ο σύλλογος όμως είναι μαθημένος σε μεγαλεία. Αυτό το αντιλήφθηκε η διοίκηση που έχει συνδέσει το όνομά με της με την ιστορία του «τριφυλλιού». Έκανε μία επένδυσε με οικονομικό ρίσκο. Όταν όμως γνωρίζεις το άθλημα και τις επιλογές που κάνεις, οι πιθανότητες αποτυχίας περιορίζονται. Παίκτες με εμπειρία, ταλέντο και πάνω από όλα δίψα για διακρίσεις στελεχώθηκαν από έναν «μετρ» στο είδος του. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ο εκλεκτός για να αναλάβει την επάνοδο του «γίγαντα».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε στο Final Four» είχε δηλώσει στην εκκίνηση της σεζόν και αρκετοί ήταν αυτοί που τον αμφισβήτησαν. Διότι θα ήταν απίθανο μία ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκα να μπει στην καλύτερη τετράδα την επόμενη σεζόν. Αν και υπήρξαν δυσκολίες όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτές ξεπεράστηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Ο στόχος άρχισε να γίνεται εφικτός μέσα από τις νίκες και το δέσιμο των παικτών που υπάκουαν τις οδηγίες του Τούρκου προπονητή. Σταδιακά η νοοτροπία νικητή γέμισε το σύνολο και η πρόκριση στο Βερολίνο έγινε πραγματικότητα. Η κατάκτηση του τίτλου όμως παρέμεινε «όνειρο». Έτσι το αντιμετώπισαν με την παρουσία στον τελικό, μετά από μία σχετικά εύκολη πρόκριση επί της Φενέρ.

Η τεράστια επιθυμία από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στον Παναθηναϊκό για τη νίκη υπερτερούσε της υπεροψίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πάθος κυριάρχησε και η μοίρα έδωσε στο «τριφύλλι» αυτό που άξιζε. Παρότι βρέθηκε να χάνει με μεγάλη διαφορά απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης «μίλησαν» η πίστη, η θέληση και η επιμονή. Ο Παναθηναϊκός έγινε «επτάστερος» Πρωταθλητής και το άξιζε δικαιωματικά. Τώρα μπορεί να επενδύσει σε αυτή την επιτυχία για να πανηγυρίσει κι άλλες περισσότερες.

Facebook Comments