Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου “Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)”, προϋπολογισμού €37,5 εκατ. υπέγραψε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Intrakat, κ. Αναστάσιος Αρανίτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα “Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος” μέσω της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, προσφέροντας, έτσι, ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Επιπλέον, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου θα βελτιώσει την προσπελασιμότητα της Μεσσηνίας και θα συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική της ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το έργο θα εκτελεστεί στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού και την κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χλμ. για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας. Το έργο, που θα έχει διάρκεια κατασκευής 24 μήνες, θα μειώσει τους χρόνους της διαδρομής και θα αυξήσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο της εργολαβίας, θα κατασκευαστούν σημαντικά συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, διαβάσεις, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.

Η Intrakat διαθέτει ισχυρή παρουσία στην περιοχή, καθώς συμμετέχει στην κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή και αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (τμήμα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης), προϋπολογισμού 239,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Facebook Comments