Η BMW παρουσίασε μία αναβαθμισμένη σειρά 1, η ανανέωση της οποίας είναι τόσο σημαντική, ακόμα και σε επίπεδο σχεδίασης, που η εταιρεία θεωρεί το αυτοκίνητο ως τη νέα γενιά του μοντέλου, παρά το γεγονός ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το προηγούμενο.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με τον προκάτοχό του, με πιο εμφανή αλλαγή την αύξηση κατά 4,2 εκ. του μήκους, που φτάνει πλέον τα 4,361 μ.

Το μεταξόνιο παραμένει στα 2.670 χιλιοστά. Χωρίς να χάνει τις βασικές γραμμές του χαρακτήρα του, το αυτοκίνητο έχει υποστεί μια αρκετά σημαντική σχεδιαστική εξέλιξη, ενώ ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 380 λίτρα στις εκδόσεις χωρίς υβριδικό σύστημα, αλλά περιορίζεται στα 300 στις εκδόσεις με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Το εσωτερικό είναι επίσης ανασχεδιασμένο και η εταιρεία τονίζει ότι δεν χρησιμοποιούνται πλέον δερμάτινες επενδύσεις, αλλά ανακυκλωμένα υλικά με χαρακτηριστικά που θυμίζουν δέρμα. Αναβαθμισμένος είναι επίσης και ο εξοπλισμός με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα, αλλά και υπηρεσίες συνδεσιμότητας και συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 με 156 ίππους, που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, το οποίο περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων.

Η δεύτερη βενζινοκίνητη έκδοση, με σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα, είναι η τετρακίνητη M135 xDrive, η οποία χρησιμοποιεί 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα με 300 ίππους. Υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις ντίζελ με 2λιτρο κινητήρα 150 ίππων, η μια από τις οποίες συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα για χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων.

Facebook Comments