Η πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 1 σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στο 20ετές success story της μάρκας στην compact κατηγορία.

Η νέα γενιά θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, με το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2024. Η σημαντικότερη αγορά για τη νέα BMW Σειρά 1 είναι η γερμανική. Πέραν των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, η Ιαπωνία είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τη νέα BMW Σειρά 1.Λίγες μόλις μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς BMW Σειρά 1, το γερμανικό μοντέλο έκανε και την πρεμιέρα του επί ελληνικού εδάφους, σε μια εκδήλωση για τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου

Η νέα BMW Σειρά 1 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις, και τέσσερις κινητήριες, με εισαγωγική την 120 βενζίνης με 170 ίππους, χωρίς όμως το i στο τέλος του αριθμού, όπως είχαμε επισημάνει και στην παρουσίαση του μοντέλου, καθώς από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η εισαγωγική τιμή του γερμανικού μοντέλου είναι 28.960 ευρώ για την έκδοση 120 βενζίνης, ενώ η 120d με τον κινητήρα πετρελαίου και απόδοση 163 ίππους, στοιχίζει 35.960 ευρώ. Η παραγωγή και των δύο αυτών εκδόσεων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μετά τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος του έτουςΣτις ίδιες ημερομηνίες θα κινηθεί και η κορυφαία έκδοση της νέα BMW Σειρά 1, με τα διακριτικά M135 xDrive, που έχει απόδοση 300 ίππων και 400 Nm ροπής, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η τιμή της ορίζεται στα 55.200 ευρώ.

Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 mm φτάνοντας στα 4.361 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 mm, και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm στα 1.459 mm.

 Με ένα εντυπωσιακά επίπεδο μπροστινό μέρος που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στο δρόμο σε σχέση με της προκατόχου της, η νέα BMW Σειρά 1 καταδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα της περισσότερο από ποτέ. Η φαρδιά γρίλια της BMW με την έντονη προς τα εμπρός κλίση υιοθετεί μια πρωτοποριακή δομή με κάθετες και διαγώνιες μπάρες. Οι στάνταρ προβολείς LED διαθέτουν εντυπωσιακά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Προαιρετικά διατίθενται προσαρμοζόμενοι προβολείς με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφής και μπλε ένθετα.

 Η πλαϊνή όψη της νέας BMW Σειράς 1 χαρακτηρίζεται από το δυναμικό σφηνοειδές της σχήμα και τις επίπεδες γυάλινες επιφάνειες που στενεύουν προς τα πίσω. Το στάνταρ BMW Individual High-Gloss Shadow Line περιλαμβάνει ένα γραφικό στοιχείο με τον αριθμό 1 στο σημείο της κολόνας C που είναι γνωστό στα μοντέλα της BMW ως Hofmeister. Μια μεγάλη αεροτομή οροφής και οι πλευρικοί εκτροπείς αέρα τονίζουν την επιμήκη σιλουέτα του μοντέλου. Οι κάθετοι ανακλαστήρες και ένα μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη ενισχύουν στην εμφάνιση του πίσω μέρους. Τα εντυπωσιακά πίσω φώτα δύο τμημάτων επεκτείνονται στα πλευρικά τμήματα του οχήματος.

 Η νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται σε δύο απλά εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά. Διατίθενται επίσης τέσσερα φινιρίσματα που υπογράφει η BMW Individual καθώς και μια μεγάλη γκάμα ειδικών βαφών της ίδιας συλλογής. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας που διατίθεται προαιρετικά με φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή. Το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα απογειώνει τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Facebook Comments