Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας της Eurobank (Eurobank Research) κατέλαβε την πρώτη θέση, για την ακρίβεια του συνόλου των προβλέψεων που πραγματοποίησε για την ελληνική οικονομία στα Focus Economics Analyst Forecast Awards 2024.

Επιπρόσθετα, πέτυχε κορυφαίες επιδόσεις που την έφεραν σταθερά στην πρώτη τριάδα, για την ακρίβεια, των προβλέψεων στην πλειονότητα των επιμέρους μακροοικονομικών δεικτών για την ελληνική, την κυπριακή και τη σερβική οικονομία.

FOCUS ECONOMICS

Οι σημαντικές διακρίσεις που ανακοινώθηκαν από την Focus Economics, τoν διακεκριμένο διεθνή πάροχο οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 198 χώρες, αποτελούν το επιστέγασμα της διαχρονικής δέσμευσης της Τράπεζας στην παροχή επιστημονικά άρτιας μακροοικονομικής ανάλυσης για την Ελλάδα και τις αγορές που παρακολουθεί.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

▪ Για την Ελλάδα. Το Eurobank Research, κατέλαβε την 1η θέση για το σύνολο των προβλέψεών του, μεταξύ όλων των εγχώριων και διεθνών οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα. Επιπροσθέτως, οι προβλέψεις του αναδείχτηκαν στην τριάδα των καλύτερων εκτιμήσεων για όλες τις επιμέρους μεταβλητές: 3η θέση για το ΑΕΠ, 1η θέση για το δημοσιονομικό ισοζύγιο, 2η θέση για τον πληθωρισμό και 2η θέση για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που ένας Οργανισμός βρίσκεται στην πρώτη τριάδα για τις προβλέψεις του σε όλες τις μεταβλητές, από το 2015 που υπάρχουν αρχεία της έρευνας.

• Για την Κύπρο. Το Eurobank Research βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των οργανισμών που πέτυχαν τις ακριβέστερες προβλέψεις για το σύνολο των εκτιμήσεών του για την κυπριακή οικονομία (#3), αλλά και για την επιμέρους πρόβλεψη για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (#3).

• Για τη Σερβία. Το Eurobank Research κατέλαβε την 1η θέση για την ακριβέστερη εκτίμηση για το ΑΕΠ της χώρας.

Facebook Comments