Κάτω η πατριαρχία. Κάτω ο σεξισμός. Κάτω ο μισογυνισμός. Μέχρι που πρόκειται για τη Μαρία Σάκκαρη. Αυτοί που βγαίνουν μπροστά με πανό και συνθήματα συχνά-πυκνά, αυτοί που βγάζουν λογύδρια και κάνουν κατηχήσεις, αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο, εντέλει βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους με αποτέλεσμα να τυφλώνονται από το μίσος τους γι’ αυτόν που θεωρούν αντίπαλο.

«Η γκόμενα του γιου του Μητσοτάκη. Η νύφη του Κούλη. Η εθνική ερωμένη». Και διάφορες άλλες χυδαιότητες, άλλοτε ενδεδυμένες με δήθεν αστεϊσμούς, άλλοτε με δήθεν ταξικό πρόσημο. Επί τρία συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται μεταξύ των 10 κορυφαίων στο τένις κι έχει φτάσει ακόμη και στην τριάδα. Και δεν έχει πλησιάσει την κορυφή γιατί είναι σύντροφος του οποιουδήποτε, δε χωράνε ρουσφέτια σε αυτά, δεν έχει ανάγκη τον ετεροκαθορισμό, έχει υπάρξει σπουδαία αθλήτρια πολύ πριν τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Κοινώς: Ουδεμία ανάγκη μας έχει.

Επί ένα διήμερο μία 28χρονη αθλήτρια έχει γίνει δέκτης ενός αντικυβερνητικού κρεσέντου που έχει ξεσπάσει σε εντελώς λάθος άνθρωπο και με ποταπά μέσα. Γιατί; Μόνο και μόνο γιατί επέλεξε να είναι με κάποιον που δεν είναι της αρεσκείας κάποιων. Ξεκάθαρα με τη Μαρία Σάκκαρη και με την κάθε γυναίκα που έχει το δικαίωμα να επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο χωρίς να έχει την υποχρέωση να απολογηθεί σε κανέναν εξ ημών και ούτε να χρωστάει την ύπαρξή της σε κανέναν άντρα.

Facebook Comments