Μετά τη διετή θητεία της πρώτης Ειδικής Γραμματέως, Μάρσας Δημοπούλου, για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών, έρχεται ο Νικόλαος Χρυσάκης.

Ταξίαρχος εν αποστρατεία που διακρίθηκε για το έργο του ως αστυνομικός λειτουργός και ιδιαίτερα για την γνώση και την ευαισθησία του πάνω σε ζητήματα που άπτονται της ευζωίας τους.

Αποτελεί συγγραφέας του πρωτοποριακού εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», ενός οδηγού νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Η Κρήτη του χρωστάει πολλά και ιδιαίτερη μνεία του είχε κάνει ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του προ τριετίας. Ο κ. Χρυσάκης είναι ο βασικός εκπαιδευτής για ζητήματα προστασίας των ζώων στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MN, η επιλογή του κ. Χρυσάκη αναμένεται να συνεχίσει και ανελίξει το πολύ δύσκολο έργο της Ειδικής Γραμματείας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Νικολάου Γ. Χρυσάκη

Ταξιάρχου ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας

Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1988. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιφυλάκων το 1992 και τη Σχολή Αξιωματικών το 1997.

ΣΠΟΥΔΕΣ:

  • (Μεταπτυχιακό) Δίπλωμα της Αστυνομικής Ακαδημίας, Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, 2015 -1016.
  • (Μεταπτυχιακό) Δίπλωμα της Αστυνομικής Ακαδημίας, Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, 2009 – 2010.
  • Πτυχίο Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας,1994 -1997.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

Στην 36ετή υπηρεσιακή του σταδιοδρομία υπηρέτησε:

  • Σε μάχιμες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Σε μάχιμες και Επιτελικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λασιθίου και Ηρακλείου.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Εισηγητής – μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) του Υπουργείου Εσωτερικών, με επιστημονικό πεδίο «ΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» και γνωστικό αντικείμενο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ».
  • Βασικός εισηγητής (pro bono) εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης αστυνομικών στελεχών σε ζητήματα προστασίας ζώων που διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Μη κυβερνητικού Οργανισμού «ZERO STRAY PAWJECT» .
  • Εισηγητής σε εκπαιδεύσεις επιμόρφωσης Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: «Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη. Ισχύουσα νομοθεσία, ερμηνευτικές και αστυνομικές προσεγγίσεις για την προστασία των ζώων».
  • Εισηγητής σε εκπαιδεύσεις επιμόρφωσης Δήμων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με θέμα εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων από τους Ο.Τ.Α., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Μη κυβερνητικού Οργανισμού «ZERO STRAY PAWJECT», που αποτελεί την πρώτη Ακαδημία που εκπαιδεύει τους Δήμους της χώρας, για την πρόληψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα την κακοποίηση των ζώων και τη διασύνδεση της βίας απέναντι στα ζώα με άλλες μορφές ενδοοικογενειακή ή διαπροσωπικής βίας. Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ελληνική Αστυνομία .
  • Εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις εξειδικευμένων αστυνομικών θεμάτων, που άπτονται κυρίως ζητημάτων πρόληψης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.
  • Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που σχετίζονται με θέματα διασύνδεσης της βίας απέναντι στα ζώα με την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση παιδιών και ηλικιωμένων, οδικής ασφάλειας, πρόληψης ουσιοεξαρτήσεων, σχέσεων αστυνομίας – κοινού, καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας, διαπραγματεύσεων και ομηριών, σχεδιασμού και οργάνωσης αστυνομικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας, διαχείρισης πόρων και μελετών τρωτότητας ευαίσθητων εγκαταστάσεων.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ:

Συγγραφέας του βιβλίου: «Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη. Εγχειρίδιο νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς». Το εν λόγω βιβλίο εκδόθηκε το 2019, αριθμεί τις 530 συνολικά σελίδες και διανεμήθηκε εντελώς δωρεάν σ’ όλες τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια 

Facebook Comments