Μεγάλη συζήτηση ακολούθησε φέτος την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας και ειδικότερα στις στρατιωτικές σχολές.

Μα που ακούστηκε στην Ευελπίδων να μπαίνεις με 12.230 μόρια, στην Ικάρων με 14.575 ή – ακόμα χειρότερα- στο ιατρικό της ΣΣΑΣ με 17.600; Απαράδεκτα πράγματα…! Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σημαντικά κενά στην πλήρωση θέσεων που φθάνουν συνολικά τις 460….

Κάποτε ο στρατός ήταν η κρατική εξασφάλιση, οι καλοραμμένες στολές, τα σπαθιά με τις χρυσές λαβές, τα επισμαλτωμένά παράσημα του “Φοίνικα” και της “Τιμής”, η περιπέτεια, η ιστορία, η δόξα και όλα αυτά που εξάπτουν την εφηβική φαντασία. Αλλά μετά από δέκα χρόνια κρίσης όλα συγχωνευθήκαν, τσουβαλιαστήκαν, ομογενοποιήθηκαν και απαξιώθηκαν μέσα στην κρατικιστική χοάνη.

Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστης αποθνήσκει του αχάριστου όχλου των θνητών….

Ένδειξη και σημάδι είναι η παρούσα κατάσταση. Σημάδι ότι τα πρότυπα αρχίζουν και αλλάζουν στην Ελληνική κοινωνία, ότι το κρατικιστικό μοντέλο- που επί 60 χρόνια κυριαρχούσε τυραννικά- έχει ξεκινήσει να τρίζει. Η κοινωνία αναζητά πλέον επαγγελματική αποκατάσταση στον ιδιωτικό τομέα. Η εποχή μας είναι μεταβατική και αυτό φαίνεται έντονα.

Facebook Comments