Εκρηκτική ήταν ζήτηση που εκδηλώθηκε για την έκδοση ομολόγου AT1 (Additional Tier 1) της Alpha Bank, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν το ζητούμενο ποσό κατά περισσότερο από 8,3 φορές.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που υποβλήθηκαν στο βιβλίο ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να αντλεί 300 εκατ.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) τοποθετούσαν την απόδοση της έκδοσης στην περιοχή του 8%, ωστόσο βάσει της ζήτησης που εκδηλώθηκε το κουπόνι έκλεισε στο 7,5%.

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη έκδοση τίτλου AT1 που είχε κάνει η Alpha Bank το Φεβρουάριο του 2023, αντλώντας 400 εκατ. ευρώ, το κουπόνι είχε διαμορφωθεί στο 11,875%.

Νωρίτερα:

Ισχυρή είναι η ζήτηση που εκδηλώνεται για την έκδοση ομολόγου AT1 (Additional Tier 1) της Alpha Bank.Συγκεκριμένα, οι προσφορές που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν ήδη το 1 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να ζητά την άντληση ποσού 300 εκατ. ευρώ.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) τοποθετούν την απόδοση στην περιοχή του 8%, ωστόσο βάσει των υψηλών επιπέδων ζήτησης αυτή θα συμπιεστεί, ενώ η Alpha Bank ενδέχεται να προχωρήσει στην άντληση περισσότερων κεφαλαίων (400 εκατ.).
Νωρίτερα:

Στην έκδοση ομολόγου AT1 προχωρά η Alpha Bank σήμερα, για την άντληση ποσού 300 εκατ. ευρώ.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) τοποθετούν την απόδοση στην περιοχή του 8%.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε αντλήσει στις αρχές του Ιουνίου ποσό 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγου tier 2, με τις προσφορές που υποβλήθηκαν στη διαδικασία να ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ και την απόδοση να συμπιέζεται στο 6,125%.

Facebook Comments