Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται από σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται από σήμερα το βράδυ στην συμπρωτεύουσα, όπου ήδη έχουν μεταβεί αρκετοί υπουργοί. Αφού φτάσει, θα κάνει μια στάση σε εκδήλωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο ξενοδοχείο Met, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί, όπως κάθε χρόνο, στο ξενοδοχείο Electra Palace, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτει το καθιερωμένο ποτό στους δημοσιογράφους.

Το πακέτο παροχών

Ήδη χθες έκανε την αρχή αναφερόμενος στα επιπλέον κίνητρα που κυμαίνονται από 200 ως 600 ευρώ μηνιαίως για την προσέλκυση ή την παραμονή ιατρών σε ακριτικές περιοχές, ενώ θα υπάρξει και νέα εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων στο ΕΣΥ, με πιθανότερο σενάριο μια νέα αύξηση στις εφημερίες.

Στη συνέχεια, στο επίκεντρο οι ένστολοι, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει τα «παγωμένα» εδώ και χρόνια «νυχτερινά».

Ακόμα, θα δοθεί έκτακτο επίδομα φέτος τα Χριστούγεννα, όχι μόνο σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, αλλά και σε λοιπούς ευάλωτους. Θεωρείται δεδομένο ότι, ο κ. Μητσοτάκης θα προαναγγείλει και νέα αύξηση στις συντάξεις, τουλάχιστον 2,5%.

Οι αγρότες έχουν λαμβάνειν τη μόνιμη απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον ΕΦΚ και ίσως όχι μόνο, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές πρόνοιες για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να περιμένουν την κατάργηση του εναπομείναντος τέλους επιτηδεύματος και σημειακές παρεμβάσεις στο τεκμήριο που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση, παρά τις όποιες σκέψεις υπήρξαν παρασκηνιακά, έκλεισε χθες δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τα σενάρια για μείωση στον ΦΠΑ του λαδιού, ενώ θα υπάρξει ανασχεδιασμός των προνοιακών επιδομάτων, με αύξηση του επιδόματος τέκνων, του στεγαστικού επιδόματος και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments