Χρηματιστήριο: “Κοκκίνισε” στο τέλος ο ΓΔ – Πωλητές στον τραπεζικό κλάδο

4 λεπτά ανάγνωση
1 Οκτωβρίου 2024

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αν και αρχικά κινήθηκαν ήπια ανοδικά.

Και σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καθώς συνεχίζεται το placement με την προσφορά του 10% να έχει καταγράψει εντυπωσιακή υπερκάλυψη κατά 11 φορές.

Η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πτώση 0,34% στα 7,6500 ευρώ, ενώ αρχικά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 7,7720 ευρώ (+1,25%). O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.447,03 μονάδες, σημειώνοντας 0,34%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.459,12 μονάδες (+0,50%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 107,89 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.554.044 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+1,95%), του ΟΤΕ (+1,.61%) και του ΟΛΠ (+1,12%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-1,75%), της Coca Cola HBC (-1,54%), της Alpha Bank (-1,38%) και της Viohalco (-1,33%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Εθνική διακινώντας 4.451.453 και 4.144.969 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 32,02 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 11,33 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 36 μετοχές, 67 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +9,74% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +2,60%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Frigoglass -9,56% και Αφοί Κορδέλλου -7,06%.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Βουτιά 5,75% με εκτίναξη τζίρου και σφυροκόπημα στις τράπεζες

Σε ιστορικής έντασης sell-off εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Βαριές απώλειες στις τράπεζες – Με θετικό πρόσημο η ΕΥΔΑΠ σε συνεδρίαση μαζικών ρευστοποιήσεων

Ισχυρό κύμα πωλήσεων σάρωσε τη Λεωφόρο Αθηνών, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε

Sell off σε Ελλάδα και Ευρωαγορές – Οι αγορές υποχωρούν υπό το βάρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Μάρτιος άρχισε με έντονες πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω κλιμάκωσης στη