Η κυβέρνηση πρόκειται να τηρήσει σιγή ιχθύος για το αποτέλεσμα της κάλπης, αρνούμενη να σχολιάσει δημοσίως τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Είναι, βεβαίως, προφανές το ενδιαφέρον και στις τάξεις της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το βλέπουν να «πλασάρεται» στη δεύτερη θέση, με δεδομένη και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις για ραγδαία άνοδο της συμμετοχής στην εσωκομματική διαδικασία.

Η έκβαση του πρώτου γύρου με το ζευγάρι Ανδρουλάκη-Δούκα στον δεύτερο γύρο ήταν μια μάλλον προβλέψιμη εξέλιξη για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εδώ και καιρό φαινόταν ότι οι δύο άνδρες προηγούνταν.

Προβάδισμα, βεβαίως, που έγινε πιο οριακό μετά το debate, όπου ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου κέρδισαν πόντους και είναι προφανές ότι προσέλκυσαν και κεντρογενείς ψηφοφόρους στις κάλπες. Αρκετοί εξ αυτών που ενεγράφησαν ως «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ δε είναι εξαιρετικά πιθανό να προέρχονται από τη δεξαμενή κεντρογενών πολιτών που ψήφισαν ΝΔ το 2023.

Μεταξύ των κ.κ. Ανδρουλάκη ή Δούκα το Μαξίμου δεν έχει καμία… προτίμηση, φανερή ή υπόγεια.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments