Ένα από τα πιο ωραία ντέρμπι από πλευράς θεάματος ολοκληρώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάτι έπρεπε να το χαλάσει. Για να το θυμόμαστε με άσχημο τρόπο και όχι για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η κίνηση του Ράζβαν Λουτσέσκου προς τους φίλους της ΑΕΚ αμαύρωσε την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Όσο και αν προκλήθηκε ο Ρουμάνος προπονητής, άλλο τόσο θα έπρεπε να παραμείνει ψύχραιμος και να πει ότι έχει να πει στις δηλώσεις. Όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει. Στην τελική φαίνεται ο ίδιος να έχει άδικο, με τον τρόπο που το χειρίστηκε. Φυσικά και οφείλει να έχει την δική του άποψη όσο αφορά το πρωτάθλημα του 2018. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έξι χρόνια μετά πρέπει ακόμα να το θυμίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί με τρόπο προκλητικό. Το θέμα γιγαντώνεται συνεχώς και ο φίλαθλος κόσμος έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Πρέπει λοιπόν να μπει μία τελεία στο συγκεκριμένο θέμα με την τιμωρία τόσο εκείνου αλλά και όπως τον προκαλούν.

Ας εστιάσουμε όμως στο αγωνιστικό, εκεί όπου η ΑΕΚ παρότι αλλαγμένη και με δύο επιθετικούς στην ενδεκάδα κατάφερε και πάλι να μην χάσει σε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, προηγήθηκε λόγω αμυντικής αφέλειας των κιτρινόμαυρων, θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ. Όταν όμως η ομάδα  του Ματίας Αλμέιδα βρήκε τα πατήματα της και κατάλαβε τις επιλογές του προπονητή ισοφάρισε άμεσα, θα μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει τη νίκη. Αυτή τη φορά δεν της έλειψε η αποτελεσματικότητα, παρά η τελική πάσα και η σωστή απόφαση μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι. Η ΑΕΚ έχει τις βάσεις, πρέπει όμως να ρολάρει και να έχει διάρκεια στο παιχνίδι της, βελτιώνοντας πολλές αδυναμίες, εάν θέλει να επιστρέψει στο θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει επηρεαστεί από την μίνι κρίση που πέρασε με τις τρεις σερί ήττες από Γαλατάσαραϊ, Άρη και Στεάουα.

Κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του πρώτου 20λεπτου, δεν μπόρεσε ωστόσο να επενδύσει σε αυτό το προβάδισμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης με έναν θεωρητικά εύκολο τρόπο. Διότι άπαντες θα γνώριζαν ότι ο Πιερό είναι πολύ δύσκολος να αντιμετωπιστεί εφόσον πάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Στα θετικά ότι έφυγε αήττητος από τη Νέα Φιλαδέλφεια και παρέμεινε πάνω από τους τρεις ανταγωνιστές του.

Όσο αφορά τώρα τον Ολυμπιακό, είναι απορίας άξιο πως έχασε μέσα από τα χέρια του δύο πολύτιμους βαθμούς. Με γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα και άλλο ένα στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε να έχει κλειδώσει τη νίκη. Ήταν τέτοια όμως η πτώση στην απόδοση και η χαλάρωση των παικτών του Μεντιλίμπαρ που η νίκη επί του Λεβαδειακού δεν ήρθε ποτέ. Ο Ισπανός τεχνικός πρέπει πρώτος να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του και να μην επιτρέπει τέτοια αλαζονεία με το σκορ στο 2-0. Τα ίδια έπαθε πέρυσι η ΑΕΚ και στο τέλος έχασε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως όφειλε για τον Μπάλντοκ και με κυνισμό πέρασε από μία πολύ δύσκολη έδρα. Δεδομένα κάποιος από τους μεγάλους θα σκοντάψει στην Κρήτη. Το κίνητρο έλειπε από τους πράσινους και εφόσον η σεζόν είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, καλούνται όλοι να δώσουν τα πάντα για να τον τιμήσουν μέχρι το φινάλε. Ο Τζόρτζι θα είναι από εδώ και μπρος η δύναμη του τριφυλλιού στα δύσκολα.

Facebook Comments