Μετά την Morgan Stanley και η Goldman Sachs προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις ελληνικές τράπεζες με αφορμή τη νέα μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ και τις νέες της προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων.

Αν και διατηρεί τις συστάσεις Buy για τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς και τη σύσταση Neutral για την Alpha Bank, μειώνει τις τιμές-στόχους που δίνει, μία κίνηση στην οποία προχώρησε και η Morgan Stanley αυτή την εβδομάδα.

Οι οικονομολόγοι της Goldman αναμένουν ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ θα μειώσουν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης σε κάθε συνεδρίαση έως το τελικό επιτόκιο 2% τον Ιούνιο.

Ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων της G.S για το τελικό επιτόκιο είναι κοντά στην τιμολόγηση της αγοράς, συνεχίζουν να βλέπουν πιθανότητα για ακόμη χαμηλότερα επιτόκια, δεδομένης της πιθανότητας περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής ως απάντηση στα ασθενέστερα στοιχεία, ειδικά για την απασχόληση.

Η πρόβλεψή της συνεπάγεται τώρα το επιτόκιο της ΕΚΤ στο τέλος του έτους 2024/2025/2026 στο 3,0%/2,0%/2,0% (έναντι της προηγούμενης υπόθεσής της για 3,25%/2,25%/2,25%).

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments