Ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το «πάγωμα» των δασμών

Ράλι και στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την εκτόξευση της Wall Street από το «πάγωμα» των δασμών για 90 ημέρες εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ιαπωνία ηγήθηκε της ανόδου στην περιοχή, με τον βασικό δείκτη Nikkei 225 να ενισχύεται κατά 8,35%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 7,44%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi εκτινάχθηκε κατά 5,36% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 5,32%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 4,69%.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να «παγώσει» για 90 ημέρες, με άμεση ισχύ, την επιβολή των «αμοιβαίων» δασμών στις χώρες που προσέγγισαν τις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις εμπορικών συμφωνιών και δεν προχώρησαν σε αντίποινα, και αντ’ αυτών να ισχύσει το ίδιο διάστημα ένας οριζόντιος δασμός 10%, ενώ την ίδια στιγμή αύξησε τους δασμούς προς την Κίνα στο 125%, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους επενδυτές και εκτόξευσε τους δείκτες της Wall Street.
Η αμερικανική αγορά ξεκίνησε τη συνεδρίαση ανοδικά αλλά επιφυλακτικά, ωστόσο μετά την απόφαση Τραμπ επιδόθηκε σε ένα εκπληκτικό σπριντ, με τους δείκτες να καταγράφουν την καλύτερη επίδοσή τους εδώ και αρκετά χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άλμα σχεδόν 3.000 μονάδων (2.962,86 μονάδων για την ακρίβεια ή 7,87% και έκλεισε στις 40.608,45 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τον Μάρτιο του 2020.
Facebook Comments