Τί να κάνετε με τα αυγά του Πάσχα: 5 ιδέες για να μη πάνε χαμένα

Το Πάσχα πέρασε, αλλά τα κόκκινα αυγά… έμειναν. Αν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πασχαλινού τραπεζιού, τις περισσότερες φορές καταλήγουν να μένουν στο ψυγείο για μέρες, με κίνδυνο να πεταχτούν. Αντί γι’ αυτό, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα αξιοποιήσετε δημιουργικά, γευστικά και χωρίς σπατάλες.
Κόψτε τα βραστά αυγά σε μικρά κομμάτια, προσθέστε γιαούρτι ή μαγιονέζα, λίγο μουστάρδα, άνηθο, πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μια ιδανική λύση για σάντουιτς ή συνοδευτικό.
Προσθέστε κομμένα αυγά σε πράσινες σαλάτες ή ντάκο με παξιμάδι και ντομάτα. Απογειώνουν τη γεύση και προσφέρουν έξτρα θρεπτικά στοιχεία.
Χρησιμοποιήστε τα αυγά ως γέμιση σε χορτόπιτες ή ομελέτες φούρνου μαζί με λαχανικά που σας περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι.
Αν έχετε παιδιά, κρατήστε τα κελύφη και φτιάξτε πασχαλινές κατασκευές ή διακοσμητικά με μαρκαδόρους και glitter. Εκπαιδευτική και διασκεδαστική ιδέα!
Αν έχετε κήπο ή γλάστρες, τα τριμμένα κελύφη αυγών είναι εξαιρετικό φυσικό λίπασμα, πλούσιο σε ασβέστιο.
✅ Συμβουλή ασφαλείας: Καταναλώστε τα αυγά εντός 5–7 ημερών από τη βράση τους και διατηρείτε τα στο ψυγείο.
Με λίγη φαντασία, τα πασχαλινά αυγά μετατρέπονται από “υπόλοιπα” σε πολύτιμο υλικό για συνταγές, δημιουργία και φροντίδα του περιβάλλοντος!
Facebook Comments