Δεν εξελέγη καγκελάριος Γερμανίας στην 1η ψηφοφορία ο Φρίντριχ Μερτς

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαΐου 2025

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς δεν κατόρθωσε να εκλεγεί καγκελάριος κατά την πρώτη ψηφοφορία στην Bundestag. Απαιτούνταν 316 ψήφοι επί συνόλου 630 βουλευτών.

Η περαιτέρω διαδικασία για την εκλογή του καγκελάριου από την Bundestag

Μετά την αποτυχία του Φρίντριχ Μερτς να εκλεγεί καγκελάριος κατά την πρώτη ψηφοφορία στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, η Bundestag έχει τώρα 14 ημέρες προκειμένου να πραγματοποιήσει νέα ψηφοφορία, στην προσπάθεια ο υποψήφιος να συγκεντρώσει το 50% +1 του συνόλου των μελών της. Εάν εξακολουθεί να μην επιτυγχάνεται πλειοψηφία, σε έναν τρίτο γύρο αρκεί η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Ο κ. Μερτς απέτυχε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 316 βουλευτών επί συνόλου 630. Υπέρ του ψήφισαν 310 (ο συνασπισμός CDU/CSU-SPD διαθέτει 328 βουλευτές), κατά 307, ενώ υπήρξαν 3 αποχές και μία άκυρη ψήφος. Από την διαδικασία απουσίαζαν εννέα βουλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Ρούτσι: Στη Βουλή υπόμνημα που στρέφεται κατά Μητσοτάκη και πρώην υπουργών – Το υπογράφει η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Στη Βουλή κατατέθηκε υπόμνημα από τον Πάνο Ρούτσι, στο οποίο διατυπώνονται ισχυρισμοί

Τα καλύτερα playoff της ιστορίας!

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε και οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ισοβαθμούν

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο