Ισχυρή είναι η ζήτηση που εκδηλώνεται για το ομόλογο AT1 της Eurobank, με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα:

Στην έκδοση νέου ομολόγου Additional Tier 1 (AT1) προχωρά η Eurobank, με στόχο την άντληση 600 εκατ. ευρώ, χωρίς δυνατότητα αύξησης του ποσού (no-grow).

Πρόκειται για διαρκές ομόλογο (perpetual) με δυνατότητα ανάκλησης μετά το 2033, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν το κουπόνι κοντά στο 6,625%. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας.

Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s. Η Eurobank διατηρεί αξιολόγηση BB+ με σταθερές προοπτικές από την S&P, καθώς και BBB- με θετικές προοπτικές από τη Fitch.

Την έκδοση συντονίζουν ως Joint Lead Managers οι Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC, Morgan Stanley και Nomura, ενώ Co-Lead Managers είναι η Ambrosia και η Euroxx.

Facebook Comments