Μ. Παγώνη: «Δεν χρειάζεται να διαβάσω το βιβλίο Τσίπρα, τον γευτήκαμε τόσα χρόνια»


Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη μπορεί να ήταν αιχμηρή, όμως αγγίζει έναν πυρήνα αλήθειας που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς: ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη «αξιολογηθεί» από την πορεία του στην εξουσία, και το πολιτικό του αποτύπωμα δεν αλλάζει με την έκδοση ενός βιβλίου.
Για πολλούς, η θητεία του συνδέθηκε με αντιφάσεις, ανατροπές θέσεων, οικονομικά αδιέξοδα και μια διακυβέρνηση που άφησε πίσω της περισσότερα ερωτηματικά παρά σταθερές.
Η προσπάθειά του να ξαναγράψει το αφήγημα μέσα από προσωπικές αναλύσεις και αυτοβιογραφικά σχόλια δύσκολα πείθει όσους θυμούνται τις κρίσιμες αποφάσεις εκείνων των ετών. Σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται συνέπεια και αξιοπιστία, το «νέο αφήγημα» του κ. Τσίπρα μοιάζει περισσότερο με επικοινωνιακή αναδίπλωση παρά με πραγματική πολιτική αυτοκριτική.
Facebook Comments