Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Αχαΐας, την ώρα που 11 έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων είναι σε διαγωνιστική εξέλιξη.

Από τους έξι υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν, με απόφαση του Δήμου Πατρέων, και οι έξι, που συνεχίζουν στη Β φάση του διαγωνισμού:

1.      ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC

2.      ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ

3.      J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

4.      ΜΕΤΚΑ  – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

5.      ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ

6.      ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία του έργου για διάστημα έως 27 έτη. Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, και στην Αχαΐα οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του.

Facebook Comments