Στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Suzuki πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Suzuki Baleno, που όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει είναι το καινούριο compact hatch back της ιαπωνικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Το Baleno θα φιλοξενεί  πέντε ενήλικες και προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του με 355 λίτρα. Θα έχει δύο κινητήρες στα 1.0 και 1.2 κυβικά εκατοστά, ενώ βασίζεται σε ένα  εντελώς νέο πάτωμα.  Ξεχωρίζει ο 1000άρηςturbo βενζινοκινητήρας BOOSTER JET με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού καθώς και  το σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Παρουσιάστηκε επίσης η νέα έκδοση S που έχει ήδη προστεθεί στη γκάμα του Vitara και είναι εφοδιασμένη με τον κινητήρα 1.4 BOOSTER JET turbo, και διαθέτει τη νέα εμπρός μάσκα, καθώς και τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία στο εσωτερικό και όχι μόνο, προσφέρει συνολικά μια πιο σπορτίφ αίσθηση.

Παράλληλα η Suzuki ανακοίνωσε το SUZUKI NEXT 100, ένα 5ετές πλάνο, σχεδιασμένο να θέσει τα θεμέλια για τα επόμενα 100 χρόνια του Suzuki Group, το οποίο και θα γιορτάσει το 2020 την επέτειο των 100 χρόνων. Η Suzuki έχει βελτιώσει ήδη την αποτελεσματικότητά της με την ενοποίηση πλατφορμών αυτοκινήτων και την επικέντρωσή της στην εξέλιξη κινητήρων.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζει να παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα παγκοσμίως και να αυξήσει το ήδη υψηλό νούμερο πωλήσεων των 2,87 εκατομμυρίων οχημάτων που επετεύχθη το οικονομικό έτος 2014, σε 3,4 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2019. Το νέο Baleno που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Facebook Comments