Οι ισχυρότατες απώλειες του Αυγούστου σε συνδυασμό με την επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος είχαν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με την πορεία των αγορών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα χαμηλά της 24ης Αυγούστου ακολούθησε σημαντική άνοδος και σε ανάλυσή μας στο ForexReport.gr είχαμε προδιαγράψει με απόλυτη σαφήνεια την πορεία που θα ακολουθούσαν οι αγορές. Χθες υπήρξε ένα νέο sell off στη Wall Street και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές και θα ακολουθήσει και η Ευρώπη σε λίγη ώρα.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη παραμένουν στο προσκήνιο ενώ οι κεντρικές τράπεζες και κυρίως η Fed, βλέπει ότι δε θα μπορέσει να ομαλοποιήσει τη νομισματική της πολιτική χωρίς να προκαλέσει κραχ στις αγορές.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε την απόδοση των βασικών αγορών από τα υψηλά τους. Είναι εμφανές ότι οι πωλήσεις είναι πολύ ισχυρές.

29 09 15 perf

Ανάλυση αγοράς

Nasdaq (#NAS100_Z5) – Άνοιγμα: 4.202 Υψηλό: 4.238 Χαμηλό: 4.079 Κλείσιμο: 4.100

29 09 15 nasdaq

 

 

 

 

 

 

Ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε πολύ μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς ο κλάδος βιοτεχνολογίας συνεχίζει να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Σε χθεσινή μας ανάλυση είχαμε επισημάνει ότι ο Nasdaq έχει μείνει πίσω στις απώλειες και ο πρώτος μας στόχος έχει ήδη επιτευχθεί.

Αναμένουμε δοκιμασία των χαμηλών στις 3.960 μονάδες με την πιθανότητα της πτωτικής διάσπασης να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Εκτιμούμε ότι δεν έχουμε δει ακόμα τα χαμηλότερα επίπεδα, την ώρα που οι τεχνικές ενδείξεις υποστηρίζουν ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

4.030                   4.130
3.990                   4.180
3.960                   4.220
3.940                   4.290

Facebook Comments