Γεύση από  μπαγιάτικη μεταπολίτευση, με πράσινες παλαιοπασοκικές πιπεριές, ροζουλί ντομάτες από 53  αριστερούς εγκλωβισμένους στο ευρώ, με γέμιση από ακροδεξιούς, αντισημίτες, ομοφοβικούς και καρυκεύματα  γενίτσαρους πολιτευτές που γύρευαν υπουργική καρέκλα για βιοποριστικούς λόγους,  ψημένων στους 14 δις βαθμούς  μνημονίου, αποτελεί την συνταγή της για δεύτερη φορά Πρώτη Φορά Αριστερής κυβέρνησης. Της Κυβέρνησης άξιων και αρίστων που θα ξεμπέρδευε με το Παλιό και θα έφερνε το Νέο, ώστε να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά το μνημόνιο που θα έσκιζε.

Προσανατολισμένος κυρίως στην αναπαραγωγή και αναπαράσταση των παθογενειών της μεταπολίτευσης ( που είναι εγγύηση για κάθε κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβερνητικό), ο κ.Τσίπρας με τις επιλογές του επισφραγίζει την κοινωνία χαμηλών προσδοκιών με μια σύνθεση χαμηλών αποδόσεων και κακών επιδόσεων.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων η κυβέρνηση αυτή θα πάρει τα σκληρά μέτρα του αχρείαστου μνημονίου που κατάφερε να φέρει σπάζοντας το κεφάλι της για να κάνει ρωγμή στην Ευρώπη, θα λιμνάζει η χώρα στην άνεργη ανάπτυξη   και θα κάνει μια θεαματική οπισθοδρόμηση σε θεσμικά ζητήματα. Θα επιζήσουμε ως μια ηλιόλουστη Βουλγαρία.

Στην πιθανότερη εκδοχή της, σε λίγους μήνες υπό το βάρος των μέτρων και της σύνθεσής της, θα αρχίσει να τρίζει, να αποσταθεροποιείται κοινοβουλευτικά πολιτικά και κοινωνικά, να λαμβάνει αυτόματα  εισπρακτικά μέτρα επειδή δεν θα πιάνει   τους στόχους,  θα έχουμε νέα ύφεση και αύξηση της ανεργίας ενώ με τα γνωστά  non paper θα προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι. Θα πάμε έτσι σε νέα κρίση με όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του grexit,στο τραπέζι.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η εγκαθίδρυση του ως μόνιμου παίκτη ενός μικρού δικομματισμού που θα του εξασφαλίζει την κλασσική εναλλαγή στην εξουσία με την ΝΔ, παρά η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και ο εντατικός θεσμικός και οικονομικός εκσυγχρονισμός της χώρας που θα την παραδώσει το γρηγορότερο δυνατή στην απαιτητική παγκοσμιοποιημένη αγορά. 

Τα διδάγματα της κρίσης ούτε έχουν ακουμπήσει τον κ.Τσίπρα.  Και πως να τον έχουν ακουμπήσει άλλωστε όταν ακόμα θεωρεί πως το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο;Αντίθετα έχει διδαχθεί πολλά από την μεταπολίτευση και ήδη τα εφαρμόζει την ώρα που δήθεν την ξορκίζει. Θα δούμε ρουσφέτια, κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους το κόμματος, Πανεπιστήμια που παράγουν κομματικό στρατό και Νέα διαπλοκή. Όλα αυτά όμως όχι μέσα σε περιβάλλον οικονομικής ευμάρειας αλλά οικονομικής ασφυξίας, διεθνούς υποβάθμισης και κοινωνικής κατάπτωσης. 

Η δεύτερη φορά μεταπολίτευση μόλις άρχισε. Καρικατούρα της πρώτης, όπως καρικατούρα του Ανδρέα είναι ο κ .Τσίπρας  όσο εντυπωσιακά  κι αν μιμείται την φωνή του.

Facebook Comments