Μικτή συνεδρίαση και περιορισμένες διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να προφυλάξουν τα χαρτοφυλάκιά τους ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των NFPs. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο κινεζικός Hang Seng κυρίως εξαιτίας της ανοδικής κούρσας που καταγράφουν οι μετοχές των καζίνο.

Ο Mario Draghi σε δηλώσεις του τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιστρέφει και ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια έγιναν πολλά για να σταθεροποιηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία. Από την άλλη, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Weidmann  τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να παραμείνει σε αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα και να μην προχωρήσει σε επιπρόσθετα μέτρα τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

  • Η πολεμική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία, προσθέτει και νέους κινδύνους στις αγορές, ενώ αποτελεί και ένα πιθανόν θετικό στοιχείο για το πετρέλαιο.
  • Μεγάλες διακυμάνσεις χθες στις αγορές εξαιτίας μιας σειράς αρνητικών ανακοινώσεων, μεταξύ των οποίων και ο δείκτης ISM μεταποίησης.
  • Πολύ κρίσιμη η σημερινή ανακοίνωση των NFPs, με τους αναλυτές να προβλέπουν σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας εκτός αγροτικού τομέα.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (WTI) – Άνοιγμα: 45,56 Υψηλό: 47,28 Χαμηλό: 44,86 Κλείσιμο: 45,26

02 10 15 oil

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών και σε ευθεία γραμμή με αυτόν, καθώς δε μπορεί να βρεθεί ο απαραίτητος καταλύτης που θα οδηγήσει σε μια εκτόνωση της συσσώρευσης των τελευταίων εβδομάδων. Η χθεσινή ανοδική προσπάθεια είχε άδοξο τέλος αλλά με την εμπλοκή που υπάρχει στη Συρία, εκτιμούμε ότι αυξάνονται σημαντικά οι κίνδυνοι να δούμε το μαύρο χρυσό σε υψηλότερα επίπεδα. Οι τεχνικές ενδείξεις είναι θετικές, ενώ όπως είδαμε και χθες, υπάρχει μια σταθερή ροή κεφαλαίων από μεγάλους επενδυτές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

45,00                   45,80
44,60                   46,30
44,00                   46,90
43,45                   47,50

Facebook Comments