Μια ακόμα εξαιρετική συνεδρίαση κατέγραψαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική καθώς οι traders προσπαθούν να προεξοφλήσουν τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής της Fed, στα τρέχοντα επίπεδα. Στο πεδίο των μακροοικονομικών στοιχείων δεν είχαμε κάποια νέα ανακοίνωση αλλά πλέον οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες έχουν γίνει ιδιαίτερα αμυντικές όσον αφορά το μέλλον της ανάπτυξης στην Αμερική αλλά και την Κίνα.

Στο προσκήνιο παραμένουν και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής καθώς σήμερα, η αυστραλιανή RBA διατήρησε αμετάβλητα στο 2,00% τα επιτόκια για το AUD, με αποτέλεσμα η ισοτιμία να συνεχίσει να κινείται ανοδικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις. Επιπλέον, η JP Morgan τονίζει ότι η υπογραφή της TPP, μειώνει σημαντικά το χώρο της Ιαπωνίας να προχωρήσει και σε νέα νομισματική χαλάρωση προκειμένου η πτώση του γεν να μη δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες στην αμερικανική οικονομία.

  • Μικτή η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφονται στον ιαπωνικό Nikkei. Μεγάλη άνοδος για τη μετοχή της Glencore στο χρηματιστήριο του Hong Kong.
  • Μικτές είναι οι εκτιμήσεις σχετικά με το αν η BoJ θα προχωρήσει και σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αύριο.
  • Χαμόγελα στους Ευρωπαίους εταίρους για τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
  • Τα σχόλια της RBA μετά από την απόφαση για τα επιτόκια εστίασαν στις οικονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες η διατήρηση της νομισματικής πολιτικής είναι η καταλληλότερη.
  • Νέα ανοδική προσπάθεια από το πετρέλαιο το οποίο φαίνεται ότι συγκεντρώνει όλο και περισσότερους αγοραστές.
  • Το εμπορικό ισοζύγιο της Αμερικής, η δημοπρασία γάλακτος στη Νέα Ζηλανδία και μια ομιλία του Mario Draghi, είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.938 Υψηλό: 1.979 Χαμηλό: 1.937 Κλείσιμο: 1.974

06 10 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης σημείωσε ένα ισχυρά ανοδικό σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων και τα χθεσινά μεγάλα κέρδη οδήγησαν στην πρώτη σημαντική δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ημερών στις 1.978 μονάδες. Σε περίπτωση που οι πωλητές δεν καταφέρουν να πιέσουν το δείκτη, υπάρχει μια ακόμα κρίσιμη περιοχή μεταξύ των 1.997 και των 2.030 μονάδων όπου και θεωρούμε οι πωλητές θα αποκτήσουν την απαραίτητη δυναμική. Για την ώρα, η πορεία του S&P 500 είναι πανομοιότυπη της αντίστοιχης του 2011 όπως πολύ σωστά είχαμε διαγνώσει από τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε συνέχεια της πλάγιας τάσης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε ότι στα τρέχοντα επίπεδα οι πωλήσεις έχουν ένα ιδιαίτερα θετικό R/R Ratio με τον πρώτο στόχο να είναι στις 1.945 μονάδες. Οι τεχνικοί δείκτες ήδη βρίσκονται σε ακραία υπεραγορασμένα επίπεδα, γεγονός που σε πλάγια τάση δε χαρακτηρίζεται ως θετικό.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.955                     1.980
1.945                     1.995
1.930                     2.010
1.915                     2.018

Facebook Comments