Έρχεται το Μουσείο και Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Ελλάδα
Ένα Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας θα λειτουργεί από το Νοέμβριο στην Αθήνα
Ένα Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας θα λειτουργεί από το Νοέμβριο στην Αθήνα
Το μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας δεν έχει σκοπό μόνο να ψυχαγωγήσει, αλλά και να προσφέρει γνώση σε μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες μαθαίνουν τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπουν αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων. Στον Ναό των Αζτέκων μαθαίνουν για τους Ινδιάνους και τον πολιτισμό τους. Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου βιώνουν μια ιδιαίτερη εμπειρία και ξενάγηση. Στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα παρακολουθούν την πορεία τού κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη, με αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση.
Ακόμα, οι επισκέπτες συμμετέχουν, μέσα από εργαστήρια, στα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας και δοκιμάζουν όσα φτιάχνουν. Το ίδιο και στο εργαστήρι παραγωγής μπισκότου. Στο Εργαστήρι Γάλακτος φωτογραφίζονται στο παραμυθένιο σκηνικό της μικρής φάρμας.
Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστάσιου, με τη βοήθεια ενός «μαγικού» επιστήμονα μαθαίνουν τι να προσέχουν ως καταναλωτές και παρακολουθούν ένα «σοκολατένιο» πείραμα. Με τη Μηχανή τού Χρόνου, μεταφέρονται στα μέρη και στις εποχές που ταξίδεψε και η σοκολάτα μέσα από έναν δαιδαλώδη Λαβύρινθο.
Στον χώρο με το «μεγάλο μυστικό» συναντούν τον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας της Ευρώπης με 1200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας. Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης οι επισκέπτες μαθαίνουν για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και την υγεία του στόματος. Στη Chocko Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης θαυμάζουν γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.
Στο Εργαστήρι Καραμέλας, μικροί και μεγάλοι βλέπουν πώς γίνεται η παραγωγή της χειροποίητης καραμέλας με την απαραίτητη τη …δοκιμή. Για το τέλος της ξενάγησης, οι ενήλικες βραβεύονται ως «Ειδικοί Σοκολατογευσιγνώστες» συμμετέχοντας σε μα ειδική παρουσίαση από τ ην Γαλλίδα γευσιγνώστρια, Κατρίν.
Facebook Comments